Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2006 18:34 - Ню Йорк или как да похарчим 70 000 за 3 дни
Автор: avenue Категория: Забавление   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Един от скъпите градове за посещение независимо от сезона, Ню Йорк е и си остава меката на туризма в Америка. И ако ти стиска, със сигурност има как да се позабавляваш – особено в град пълен с милионери като Ню Йорк.

А ако искаш да изпиташ на всяка цена целия му блясък, разкош и скъпи удоволствия, ние ще ти помогнем с точни указания как да … похарчиш 70 000$ за 3 дни.
Население – 8 000 000
Говорим език – английски
Валута – американски долар USD
Топ сезон – от юни до август

Първи ден
Единственият възможен начин за началото на шеметната ти почивка там е да се настаниш в един от разточителните му хотели. Има много, от които да избираш, но ако държиш да си на върха на айсберга нашето предложение е президентския апартамент в The Four Seasons, или с други думи казано 10 000 $ на нощ. За тази цена ще получиш 140 квадратни метра площ на 51-я етаж, собствен персонал на твое разположение 24 часа в денонощието, подове от черен мрамор и общо взето всичко, което пожелаеш.

И след като вече си се настанил е време да се поразкършиш из града. Ню Йорк е изключително красив дори и от погледа на пешеходец, но защо да се мъчиш след като можеш да го обиколиш и със стил. В Gotham Dream Cars с удоволствие ще ти услужат с невероятното Bentley Continental GT 2005-та срещу … 8 250 $ на ден. Те предлагат и ферари и ламборджини, но този град си струва да се види през хрома и дървеното купе на Bentley.

Разходката с Bentley си има и други предимства, например доста по-лесно ще ти е да се окажеш на една от масите в прословутият Per Se, френският ресторант под шефството на Thomas Keller (стига разбира се да не се окажеш там по обяд уикенда, резервации се приемат около 2 месеца предварително). Менюто там се обновява ежедневно и каквото и да ти предложат няма да сбъркаш, а един приличен обяд излиза около 175 $ на човек.

След като приключиш с храната е време да се погрижиш и за външния си вид, а какво по-добро решение от обновяване на гардероба с невинна разходка по Пето авеню. Gucci, Versace, Bvlgari, Cartier и куп други с радост ще те обслужат подобаващо, а някои от тях дори ще затворят врати за другите посетители, стига разбира се да си склонен да похарчиш няколко хиляди долара при тях и не търпиш хора около себе си.

Е, дойде ред и на първата ти вълнуваща вечер в Ню Йорк. За щастие винаги има някоя звезда изпълнител в the Knicks. И за подадени 300 $ на когото трябва веднага ще се уредиш с прекрасни места, толкова близо до екшъна колкото поискаш.
Ако пък ти е писнало да слушаш как треньора крещи на „подчинените си” можеш да си наемеш някой от луксозните апартаменти снабдени със собствен бар, прекрасна селекция от храни и личен асистент. Цената … от 8 000 $ до 10 000 $, в зависимост от гостуващият отбор.

Веднага след мача е добре да се погрижиш за късната си вечеря в най-добрия суши ресторант – Masa. Заведението разполага само с 26 места, затова резервация от преди няколко седмици ще ти свърши прекрасна работа. Главният готвач там Takayama е истински кулинар, затова е най-добре ако въобще не поглеждаш менюто, а оставиш избора изцяло в неговите ръце. Крайната сметка ще е от 600 до 1000 $, но хей все пак се задоволяваме само с най-доброто.

Истинският завоевател никога не се оставя вечерта му да приключи веднага след вечеря, затова е време да поемеш към някой от елитните Ню Йоркски нощни клубове. Нашите предложения са Bungalow 8 или Lotus, и двата са бъкани от знаменитости, но в крайна сметка такава е цената на VIP персоната. Напитките там не са никак евтини, но сега не е момента да спорим за дреболии. Цената на преживяването … около 3 000 $ плюс 20% бакшиши.

И в края на първия ден си минус 25 000 $ до 40 000 $, и идва ред на

Втори ден - прочети целия текст тук


Тагове:   как,   Да,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avenue
Категория: Забавление
Прочетен: 325298
Постинги: 91
Коментари: 365
Гласове: 968
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930