Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2006 09:11 - Странностите на Холивуд … vol 2
Автор: avenue Категория: Забавление   
Прочетен: 1081 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Понякога избора на актьори за даден филм се оказва сложна работа. И доста често този когото режисьора иска за главната си роля просто я отказва … защо ли? Нека разберем кои актьори са се отказали от филми, които са се превърнали в тотален хит и защо …

Jodie Foster за Princess Leia, Star Wars
Ролята отива при Carrie Fisher

George Lucas винаги е искал Кари Фишер да изиграе Принцеса Леа в Междузвездни войни, но директора на продукцията е бил запленен от изпълнението на Джоди Фостър (която тогава е била едва на 15 години) в ролята на детска проститутка във филма Taxi Driver (1976) и е искал тя да изиграе принцесата. В крайна сметка Лукас надделява и ролята отива при Кари Фишер. След тази си роля Фишер решава, че не иска повече да е актриса и се насочва към гилдията на писателите.
За сметка на това Джоди Фостър продължава с актьорството и с печеленето на Оскари за добрите си изпълнения.

O.J. Simpson за The Terminator, The Terminator
Ролята отива при Arnold Schwarzenegger

Да, Шварценегер е страхотен Терминатор, но какво ли би станало ако на негово място ролята беше изиграна от О’Джей Симпсън … Всъщност са се отказали от О’Джей, защото изглеждал прекалено „добричък”, за да изиграе ролята на масов убиец (голям майтап имайки предвид криминалното му досие само няколко години по-късно).
За повече информация вижте тук 

Freddie Prinze Jr. за Peter Parker, Spider-Man
Ролята отива при Tobey Maguire

Marvel Comics обмислят проекта по филмирането на Спайдермен още от 90-те години и доста актьори и режисьори са били обсъждани да вземат участие в него. По някое време дори е бил споменаван Леонардо ди Каприо за главната роля. Но фаворитът е бил Фреди Принц младши, който е щял да грабне тийнейджърите и младите девойки заради невинното си излъчване. Но на финала ролята на Питър Паркър отива при Тоби Макгуайър, а Фреди си остава със Scooby-Doo и разните романтични комедийки.

Tom Cruise за Joseph Pistone, Donnie Brasco
Ролята отива при Johnny Depp

Том Круз никога не се е притеснявал да играе рамо до рамо с едни от най-големите величия в историята на киното като Jack Nicholson във Few Good Men (1992), Dustin Hoffman в Rain Man (1988) и Paul Newman в The Color of Money (1986), и затова съвсем не е случайно, че в началото на 90-те ролята на агента под прикритие на ФБР Джоузеф Пистоун, който си партнира с Ал Пачино е била поверена точно на Том Круз. За съжаление изпълнението на проекта се забавя заради излезналия малко преди това филм на подобна тематика Goodfellas, който разбива критиката и всички класации. Няколко години по-късно Круз се отказва от ролята и тя се поверява на Джони Деп, който използва възможността да се циментира сред актьорският елит с нея.


Тагове:   холивуд,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. celebrities - :)
13.06.2006 11:53
1.Джоди Фостър като Лея не върви.Тя е много сериозна актриса,а 'Star Wars', винаги ми е звучал несериозно:)
2.Цитирам от по-горе: "Да, Шварценегер е страхотен Терминатор"
3.Една от най-големите загадките за менв киното.Kак можаха да сложат Тоби за Спайдермен?!!?Много 'смотана' физиономия има.Фреди принц Джуниър щеше да е по-добър избор.Ами така ,де.Продуцентите не са ли гледали анимацията.Питър Паркър е :hot":)
4.Том Круз не може да се сравнява с Джони Деп ,за каквото и да било...:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avenue
Категория: Забавление
Прочетен: 324123
Постинги: 91
Коментари: 365
Гласове: 968
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031