Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2006 09:22 - Чудесата на цветовете
Автор: avenue Категория: Забавление   
Прочетен: 1219 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Стреса, главоболието, безсънието и куп други неприятни преживявания могат да бъдат излекувани с помощта на цветовете?! Звучи странно, но пък нищо не ни пречи да опитаме тази цветова терапия, а ето и кои цветове лекуват.

Главобол – червен цвят
Когато хапчетата не помагат или пък нямате такива в момента пробвайте да сложите на очите си червена хавлия намокрена в студена вода и полегнете за малко забравяйки за целия околен свят. Червеният цвят подобрява кръвообращението и засилва адреналина, благодарение на което спазмът предизвикващ болките в главата изчезва. Специалистите смятат, че дори ако си записвате ежедневните задачки в тефтер в червен цвят действа оптимистично, а пък за червените рози … работата е ясна.

Стрес – син цвят
Ако работата е престанала да ви радва погледнете нещо синьо. Цвета на небето ни помага да се примирим с реалността и понижава кръвното. И ако искате да съхраните спокойствието си дори в моментите, когато всички около вас са полудели сложете на бюрото си снимка в сини нюанси, купете си очила със сини стъкла или просто си намерете син wallpaper и го поглеждайте по-често.

Безсъние – розов цвят
Ако безсънието ви трови живота и не успявате да заспите доста често предприемете крайни мерки и боядисайте стените на спалнята си в розово. Ако пък страдате от безсъние от време на време можете просто да си купите розова пижама или розови чаршафи. Научно е доказано, че розовото убива агресивността и спомага за усещането на уют и покой, не случайно хубавият живот се нарича и розов.

Лошо настроение – оранжев цвят
Когато ви е тъжно и настроението ви граничи с нулата облечете нещо оранжево или си купете килограм портокали. Силата на оранжевия цвят е огромна – той мобилизира жизнените сили, изкарва ви от депресията и е способен да ви накара да направите нещо супер сложно. Освен това портокаловият цвят стимулира работата на лимфатическата система, нормализира хормоналния фон и по този начин помага за прочистването на тялото.

Нерешителност – зелен цвят
Цвета на живота и пролетта укрепва имунитета и охлажда негативните емоции. Ако се колебаете и не можете да вземете решение облечете нещо зелено или се разходете из близкия парк или горичка, за да помислите там на спокойствие и сред зеленина. Повярвайте ми, решението ще дойде само. Освен това, зеленият цвят влияе много благоприятно и на работата на сърцето.




Гласувай:
0



1. anahata - Много ти благодаря
18.07.2006 10:46
за този постинг:)
Попълни ми знанията за лечебните свойства на цветовете.
цитирай
2. sara77 - sara77-naistina jaki saveti
26.07.2006 15:12
pomagat za vsi4ko
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avenue
Категория: Забавление
Прочетен: 326079
Постинги: 91
Коментари: 365
Гласове: 968
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930