Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2006 10:33 - Жертва на модата ли сте?
Автор: avenue Категория: Забавление   
Прочетен: 1074 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За начинаещите – да си жертва на модата не е на добре. Повечето модни ентусиасти използват този израз под формата на критика към стила на обличане на някой, и въпреки това той има различно значение, когато се използва за различни хора. И така, как точно изглежда една жертва на модата …


Ето ти трите основни дефиниции:

Жертва на модата е всеки, който следва плътно последните тенденции на модата и в крайна сметка заприличва на манекен в някой треторазряден бутик, или с други думи казано - абсурдно.

Втората дефиниция включва всички, които:
Си купуват дрехи САМО от маркови магазини,
Са вманиачени да си купуват дрешки,
Носят само моделите по последна мода, без да се съобразяват дали им отиват или не.

И последната е, че такива са всички които си купуват супер модерни дрехи, но изглеждат страшно смешни в тях.

А според мен да си жертва на модата е всичко изброено по-горе плюс още … хората, които толкова силно искат да са облечени по последна мода, че се съобразяват с всичко и всички, които се провъзгласят за модни експерти, в резултат на което понякога се получава доста смешна картинка и те изглеждат като актьори във филм на ужасите. Например ако се разходите по улиците и забележите някой облечен с лилава блуза, бели панталони с дължина до коляното с пастелно коланче, злато-сребърни сандали и очила тип маска ще разберете, че пред себе си имате типична жертва на модата. Урока? Ако искате да изглеждате добре, не прекалявайте.

Жертва на модата са и всички онези, които ще си купят бяла рокля за 500 лв. вместо някоя за 50 лв., защото онази скъпата със сигурност е по-модерна, а те искат да са върха на айсберга. Не ме разбирайте погрешно, скъпите неща наистина в повечето случаи са по-качествени, но най-важното при избора на дреха е тя отговаря на фигурата, стила и личността ви. И най-важното е не какви дрехи носите, а как ги носите и с какво ги съчетавате.

И ако не искате да се превърнете в поредната жертва на модата, ето ви няколко съвета които ще помогнат …

Винаги бъдете себе си
Носете дрехите, които ви харесват, а не тези които са хит в момента. Избирайте си модели, в които да се чувствате удобно и които да отговарят на фигурата и личността ви. И по дяволите не е задължително да си купувате онази искрящо розова блуза, която е толкова модерна, ако не се чувствате добре в подобен цвят.

Колкото по-малко, толкова по-добре
Повтаряйте след мен: няма да прекалявам, няма да прекалявам. Точно така, не е нужно да имате в гардероба си абсолютно всичко ново и модерно, което се е появило на пазара. Моят съвет е да си подберете от модата само това, което ви отива и купувайки си нова дрешка да помислите добре има ли с какво да я съчетаете. А в крайна сметка може да се окаже, че изглеждате супер и сте спестили някой лев.

Поддържайте баланса
Стремете се винаги да имате на разположение както и няколко супер модерни модела, така и няколко класически такива. Идеалната пропорция е 50 на 50. Една класическа черна пола например (независимо от дължината) винаги може да се комбинира със модерните сандали в златно и бяла риза. От друга страна супер модерната цветна туника ще стои страхотно и върху старите ви дънки, нали?

Не си купувайте САМО маркови дрехи
Няма нужда да насочвате вниманието към марката на дрехите си (например моята пола на Max Mara или моите дънки на Diesel) звучи тъпо, повярвайте ми, особено ако въпросните дънки ви правят на изглеждате с поне 10 кг по-дебел. По-добре си подбирайте моделите според фигурата, а не според марката.

Не ставайте роб на медиите
Не се оставяйте модните списания и телевизията да ви диктува какво да носите и какво да си купувате. Още по-лошо е да копирате стила на звездите, защото в повечето случаи те се обличат така, че да привличат вниманието на същите тези медии и ако се облечете като тях в реалния живот ще изглеждате безвкусно.

Е, това е от мен, надявам се че съм помогнала :)



Тагове:   модата,   жертва,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anna - Наистина добри съвети
20.05.2006 15:13
Никога не съм робувала на модата, независимо дали мога или не мога да си позволя някой моден "парцал". Обичам да се чувствам удобно в дрехите, които нося и най-вече да не ставам за резил на околните. Много често се смея с глас като видя например момиче или жена с габарити на товарен камион облечена в минижуп. При такава гледка на човек му идва да повърне с извинение. Или пък панталони с ниска талия от които е изкочил корем като на бременна в 5-я месец. Може дрехата да е супермодерна, но това се губи пред фарса на гледката, която представлява притежателката на въпросната дреха. Колкото до "модните експерти" - при това словосъчетание не мога да не се сетя за Евгени Минчев. Може да е експерт според някой, но лично аз като видя излъсканата му и зализана особа направо губя дар слово. Защото облеклото му може да е подходящо за Ривиерата например, но за София не е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avenue
Категория: Забавление
Прочетен: 326144
Постинги: 91
Коментари: 365
Гласове: 968
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930